Kalastuksen hyödyt

Posted by on huhti 18, 2019 in Kaima | Kommentit pois päältä artikkelissa Kalastuksen hyödyt

Kalastuksella on monia hyödyllisiä vaikutuksia, joiden lisäksi kalastus on todella rentouttava harrastus. Nykymaailmassa kiire ja stressi on aina jollain tavalla mukana elämässä, mutta kalastaessa ei voi kuin huokaista helpotuksesta, nauttia luonnosta ja sen rauhasta. Kaiken tämän lisäksi on huomattu, että kalastuksella on terveyteen ja mieleen positiivisia vaikutuksia. Tässäpä on muutama.

Hyvän kalapaikan löytämiseen tarvitaan aikaa ja usein tulee seikkailtua metsässä kiiveten ja vaikeassa maastossa kulkien. Tämä on hyvä, koska liikunta on aina terveydelle tärkeää. Ja kun sinne hyvään kalapaikkaan vihdoin pääsee, niin mieliala varmasti kohentuu ja hyvä mieli pääsee valloilleen. Itse kalastukseen käytetään yläkroppaa, joten treenin saa myös yläkroppa. Varsinkin jos joudut soutamaan kalapaikalle. Kalastuksessa myös tarvitaan tarkkuutta ja refleksejä, joten nämäkin ominaisuudet saavat harjoitusta. Varsinkin vanhetessa voi tuntua että tarkkuus ja refleksit huononevat, joten kalastuksella niitä voi kehittää mieltä rentouttavalla tavalla. Koska kalastus on ulkoilma harrastus ja usein tapahtuu metsän keskellä, niin myös keuhkot ja iho saa osansa. Onhan raitis ilma aina hyväksi keuhkoille ja iholle. Raitisilma tekee hyvää myös mielelle ja kropalle. Kaiken tämän lisäksi jos aurinko paistaa, saa sen avulla täytettyä taas hieman lisää D-vitamiini varastoja. Kalastukseen ei myöskään kovin paljoa aivotoimintaa tarvitse ja tämän vuoksi aivot saa latautua ja levätä kalastuksen aikana. Voit vain rentoutua ja nauttia metsän äänistä ja kauneudesta. Voisi melkein sanoa että pääset metsän kanssa samalle aaltopituudelle ja tämähän tekee hyvää mielelle. Odotat vaan kun kala nappaa ja saat saaliin. Kalastuksessa ei ole mitään aikarajaa, joten minnekään siinä ei ole kiire. Kiireen ja stressin kaikotessa tilaa jää omille ajatuksille, josta kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti. Toisin sanoen kalastus on mielialalle todella hyödyllistä, joten sitä kannattaisi harrastaa useamminkin. Kalastus on myös todella palkitsevaa ja mikä voikaan olla sen parempi tapa palkita itsensä kuin kalareissu. Ja mikä parempi tapa mennä viettämään hyvää kesäpäivää kavereiden kanssa, kuin kalareissu. Nykyään saattaa olla vaikeaa iloita asioista, jolloin kalastuksesta voi olla helppo löytää ilo. Myös pieni irtiotto arjesta kalastaen tuntuu varmasti mukavalta. Kalastaminen sopii myös irtiotoksi läpi elämän.

Hoitokalastus

Hoitokalastuksen aloittaminen voi olla hyödyllistä, jos vesistön kalasto on runsas ja särki voittoinen. Hoitokalastuksen tarkoituksena on poistaa vesistöön kerääntyneitä ravinteita ja näin saada petokalat kasvamaan isommiksi ja lisäksi saada lisättyä kuhan, isojen ahventen ja muiden petokalojen osuutta, jolloin niiden luontainen tila paranisi. Tämä johtunee siitä, että kun petokalojen tilanne paranee, niin särkikalakanta pysyy kurissa.

Hoitokalastuksen hyödyt ovat sinileväkukintojen väheneminen, jolla on positiivinen vaikutus vesistön laatuun sekä kalaston rakenteeseen. Se parantaa alueen kalataloudellista arvoa. Hoitokalastus on kannattavinta järvissä, joiden saastuminen on saatu kuriin.Hoitokalastus on todella kiisteltyä ja jotkin kalastajat väittävät, että hoitokalastus on vähentänyt petokaloja. Tämä taas johtuu usein siitä, että hoitokalastus on hoidettu vastuuttomasti.

Kalan syönnin hyödyt

Kalan syönti kannattaa aina ja sillä on monia hyödyllisiä vaikutuksia. Kalan syönti muun muassa suojaa näköä, sillä se sisältää runsaasti omega 3 rasvahappoja. Omega 3 rasvahapot ehkäisevät silmäpohjan rappeutumista, joka johtaa sokeuteen. Kalan syönti ehkäisee myös diabetesta, koska omega 3 rasvahapot parantavat insuliinin herkkyyttä. Se on myös erittäin hyvä välttämättömien rasvahappojen lähde, joka vähentää kolesteroli arvoja. Kalan rasvalla on taas keskushermostoa edistävä ja ylläpitävä vaikutus. Lisäksi se on todella hyvä D-vitamiinin lähde.

Kalan syönnin hyödyt